top of page

OPEN BRAINS

Neurociència                        Pensament crític 
    Divulgació               Multidisciplinaritat

Escoles

PER ESCOLES

Learning Networks
Projectes transversals per a centres educatius

01 / Talking Brains
02 / Biased Brains
03 / Magic Brains

Com funcionen les neurones?

Com es comuniquen entre elles?

 

En aquest taller farem una demostració pràctica amb dispositius robòtics que transformen la senyal neuromuscular per moure màquines i interaccionar amb altres persones.

També veurem què són les ones cerebrals (alpha, beta…) i com les podem fer servir per moure objectes de manera lúdica i educativa.

Estem adaptats al món actual?

És fiable el nostre cervell?

En aquest taller incidirem en la importància del coneixement neurocientífic en el món actual i de com la publicitat i les xarxes socials treuen profit dels nostres automatismes.

 

Mitjançant la tecnologia d'eye tracking i experiments en viu analitzarem de forma objectiva com la natura predictiva del cervell i els seus biaixos al llarg de l'evolució ocasionen situacions de discriminació social. 

És el cervell una màquina perfecta?

Podem evitar ser enganyats?

Mitjançant trucs de màgia i il·lusions òptiques demostrarem com els mags són en realitat uns “hackers” del cervell.

 

En aquest taller + actuació descobrirem la màgia tant des d'una perspectiva artística com neurocientífica, ja que la farem servir com a fil conductor per desobrir els nostres errors de percepció, atenció, memòria i presa de decisions.

TECNOLOGIA MODERNA
pavlovia2.jpg
RIGOR EXPERIMENTAL
DIVULGACIÓ PARTICIPATIVA
examples3.jpg
exemple_anella.jpg
eye-tracking.png
backyard brains.png

PER EMPRESES

Neuronal Synergy
Tallers pràctics formatius per empreses

01 / Analytic Brains
02 / Biased Brains

Usem el mètode científic a l'empresa?

Com pot ajudar-nos la neurociència?

En aquest taller formatiu farem una presentació general sobre què és el mètode científic i explicarem com un bon plantejament i una bona pregunta pot facilitar el treball de mesos futurs!

Farem experiments amb nosaltres mateixos i analitzarem les dades d'una manera crítica i racional per entendre la diferència entre correlació i causalitat.

Estem adaptats al món actual?

És fiable el nostre cervell?

En aquest taller incidirem en la importància del coneixement neurocientífic en el món actual i de com la publicitat i les xarxes socials treuen profit dels nostres automatismes.

 

Mitjançant la tecnologia d'eye tracking i experiements en viu analitzarem de forma objectiva com la natura predictiva del cervell i buscarem maneres per evitar els nostres biaixos de raça i gènere.

03 / Magic Brains

És el cervell un màquina perfecte?

Podem evitar ser enganyats?

Mitjançant trucs de màgia i il·lusions òptiques demostrarem com els mags són en realitat uns “hackers” del cervell.

 

En aquest taller + actuació descobrirem la màgia tant des d'una prespectiva artística com neurocientífica, ja que la farem servir com a fil conductor per desobrir els nostres errors de percepció, atenció, memòria i presa de decisions.

Empreses
Equip

QUI SOM?

La nostra història

Som personal altament qualificat en neurociènica cognitiva i experimental, amb una trajectòria científica àmplia en centres d'investigació punters a nivell internacional:

  • Karolinska Institute 

  • Stockholm University

  • SIUMed School of Medicine

  • University of Maryland

  • Nencki Institute

  • IDIBAPS

  • ...

Coincidint al laboratori "Brain Circuits and Behavior" vam ajuntar esforços en l'àmbit de la divulgació i, moguts per aquesta passió compartida, hem iniciat OPEN BRAINS amb la voluntat d'apropar la neurociència a la societat.

La nostra visió

Compartir el coneixement científic és essencial per conscienciar a la societat de la necessitat d'una bona inversió en recerca i per garantir un futur pròsper a les següents generacions. No obstant, el sistema acadèmic obliga als investigadors a destinar la pràctica totalitat del seu temps a la recerca i a adreçar-la des d'un llenguatge tècnic i restringit a revistes especialitzades. 

 

OPEN BRAINS proposa un foment de la cultura científica professional i personalitzat a les diferents capes de la societat.

 

OPEN BRAINS és una empresa dedicada exclusivament a tasques de divulgació sobre neurociència cognitiva tant a centres educatius com a empreses.


La nostra metodologia

OPEN BRAINS aposta per tallers didàctics i interactius on s'ensenya el funcionament del nostre cervell des d'una òptica transversal, per tal d'inspirar als joves cap a carreres científiques i donar eines pràctiques als adults en el seu dia a dia.

A OPEN BRAINS fem servir material tècnic de primera qualitat dissenyat tant per l'ús divulgatiu com experimental.

Entenem que l'apenentatge va lligat a la participació activa, de manera que s'aposta per tallers participatius on es cristal·litzen coneixements científics en experiments in situ. 

Experiències

EXPERIÈNCIES

pasqual maragall.jpg
clinic.jpeg

STEAM-ANELLA

steam-anella.jfif
la-caixa.png
bayer.png
karolinska.jpg
Contact

CONTACTE

Tel: +34 610 456 732

Carrer del Rosselló, 149, 08036 Barcelona, Espanya

Info

INFORMACIÓ

Introdueix les teves dades de contacte a sota:
bottom of page